Gegevensintegratie voor WorldCat Local

WorldCat Local is het meest effectief voor bibliotheekgebruikers wanneer de holdings van uw bibliotheek actueel en compleet zijn in WorldCat. Een van de eerste en belangrijkste stappen die u kunt zetten bij de voorbereiding op WorldCat Local, is zoveel mogelijk holdings van uw bibliotheek in WorldCat vertegenwoordigd te hebben. Door toegang te verlenen tot materiaal in alle indelingen in uw bibliotheek, kunnen gebruikers de informatie vinden die zij nodig hebben bij het zoeken via WorldCat Local.

Wanneer u de onderstaande stappen zet om de gegevens in uw collectie te analyseren, wordt WorldCat Local effectiever voor uw gebruikers en slagen uw gebruikers er beter in WorldCat Local te gebruiken. Stel uzelf de onderstaande vragen om uw niveau van gegevensintegratie in WorldCat Local te bepalen.

Algemene overwegingen

De navolgende overwegingen zijn noodzakelijk voor WorldCat Local.

 • Zijn mijn holdings in WorldCat actueel?

 • Het is cruciaal dat u de holdings van uw bibliotheek up-to-date houdt in WorldCat. Zo bent u er zeker van dat de gebruikers van uw bibliotheek de meest actuele informatie krijgen over uw collecties. Voor meer informatie over de diensten voor batchgewijs laden van OCLC, raadpleegt u Batchload Solutions for Bibliographic Records (Engels).

 • Zijn de OCLC-nummers geïndexeerd voor records in mijn catalogus?

  WorldCat Local gebruikt OCLC-recordnummers om WorldCat Local aan uw catalogus te koppelen. Daarom moeten de OCLC-recordnummers aanwezig zijn in uw lokale catalogus en moeten ze consistent zijn geïndexeerd in uw ILS. Zie OCLC Control Number (Engels) voor nadere informatie.

Uw holdings weergeven

Laat uw gebruikers specifiekere informatie over holdings zien door Local Holdings Records toe te voegen.

 • Wil ik zoekopdrachten beperken tot een locatie van een specifieke vestiging?*

  Als u in WorldCat Local holdings op vestigingsniveau wilt laten zien, moet u in samenwerking met OCLC Local Holdings Records (LHR's) maken of bijwerken die collecties op vestigingsniveau vertegenwoordigen die zijn gekoppeld aan uw OCLC-symbool. Zie Local Holdings Record Batchload for Branch Level Scoping (Engels) voor nadere informatie.

 • Wil ik informatie van Local Holdings Records voor series, artikelen en eSerials weergeven?*

  Informatie die uit een Local Holdings Record (LHR) afkomstig is, kan worden weergegeven voor serie-, artikel- en eSerial-records. U hebt pas iets aan deze functie als de LHR's in WorldCat actueel zijn. Zie OCLC Local Holdings Maintenance (Engels) voor meer informatie over het laden van LHR's.

Materiaal in andere indelingen/van een ander type

De volgende extra functies kunnen worden geïmplementeerd om uw gebruikers een nog betere ervaring te geven met WorldCat Local.

 • Wil ik mijn lokale bibliografische data weergeven?

  Sinds 16 februari 2011 is het op aanvraag mogelijk om uw lokale bibliografische data bij OCLC op te slaan ter voorbereiding van een komende verbetering van WorldCat Local, waardoor uw gebruikers uw lokale data kunnen zoeken en bekijken. Lokale bibliografische data die u als batch kunt laten verwerken zijn onder andere lokale trefwoorden en uniforme titels. U moet een volledig abonnement hebben op WorldCat Local en in uw lokale records gebruik maken van unieke persistente lokale bibliografische nummers.
 • Wil ik leveranciersrecords weergeven?

  Als u MARC-records van derden in uw lokale catalogus hebt, wilt u voor zoveel mogelijk van deze records holdings laden of instellen in WorldCat. Zie Vendor record licensing (Engels) voor de huidige licentieovereenkomsten.

 • Wil ik digitale inhoud weergeven?*

  Gebruikers hebben ook toegang tot de digitale inhoud van uw bibliotheek wanneer ze WorldCat Local doorzoeken, mits er metagegevens voor die collecties aanwezig zijn in de WorldCat-database. Het is belangrijk om deze zoveel mogelijk up-to-date te houden. Het selfservice-instrument van WorldCat® Digital Collection Gateway® is kosteloos voor CONTENTdm® gebruikers. Met deze dienst worden Dublin Core-metagegevens in CONTENTdm omgezet in de MARC-indeling en worden de gekoppelde metagegevens geüpload naar WorldCat om de zichtbaarheid van uw digitale collecties zo groot mogelijk te maken voor gebruikers overal op internet.

  Andere inhoud die u kunt overwegen weer te geven, omvat bijvoorbeeld Archives, Special Collections en leveranciersorderrecords. Zie WorldCat Cataloging Partners™ (Engels) en Vendor record licensing (Engels).

*Alleen beschikbaar voor volledige WorldCat Local-instellingen

Ondersteuning

Neem voor Nederlandstalige ondersteuning contact op met de Servicedesk.