WorldCat Local support

User Support Center

Kijk rond in het WorldCat Local User Support Center [Engels; met wachtwoord beveiligd] om te weten te komen hoe u WorldCat Local kunt implementeren en gebruiken, om antwoorden op uw vragen te vinden en om deel te nemen aan discussies met andere WorldCat Local gebruikers.

Implementatie

OCLC biedt u persoonlijke ondersteuning bij de voorbereiding en lancering van de WorldCat Local-website van uw bibliotheek. Een implementatiemanager werkt samen met u en uw medewerkers aan de configuratie van WorldCat Local, zodat deze voldoet aan de wensen van uw bibliotheek.

Zodra u begint met de integratie van WorldCat Local in uw huidige bibliotheeksysteem kunt u de volgende stappen uitvoeren om zeker te zijn van een soepele overgang:

Stap 1: Controleer of de holdings van uw bibliotheek actueel zijn in WorldCat. Zie Gegevensintegratie voor WorldCat Local voor meer informatie.

Stap 2: Bekijk voor zover van toepassing opnames van eerdere webinars.

  • De WorldCat Local Customization webinars (Engels) leiden u door de OCLC Service Configuration modules en geven een overzicht van het tijdpad voor de implementatie.
  • In het Batchload Solutions for WorldCat Local webinar (Engels) wordt uitgelegd hoe u erachter komt welk projecttype en welke uitvoeropties het meest geschikt zijn voor uw bibliotheek.

Bekijk de WorldCat Local Tutorials (Engels), dit zijn zelfstudielessen die u in uw eigen tempo kunt volgen.

Stap 3: OCLC stuurt een e-mail met een link naar de OCLC Service Configuration site. Hier kunt u een Service Configuration account aanvragen en uw configuratie afronden. De meeste wijzigingen die u aanbrengt, worden meteen zichtbaar.

Stap 4: Zodra u tevreden bent over de configuratie van WorldCat Local, kunt u de Search Box Tool gebruiken om een zoekvak te maken en de HTML-programmacode te genereren die nodig is om het WorldCat Local zoekvak weer te geven op de website van uw bibliotheek.

Stap 5: Kijk op hoe u WorldCat Local kunt aanschaffen


Aanvullende informatie

Op de Engelse pagina's in het linkermenu vindt u aanvullende informatie.

Hulp nodig voor voor WorldCat Local?

Voor ondersteuning van het gebruik van onze producten en diensten in Nederland of België kunt u contact opnemen met de Servicedesk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P Postbus 876, 2300 AW Leiden, Nederland

De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

For support enquiries in the Netherlands, Belgium and Luxembourg, please contact the Service desk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P P.O. Box 876, 2300 AW  Leiden, Netherlands

Support is available from Monday through Friday, between 08:30 and 17:00 hrs.