Deutsch

SEP 19

Informatie aan Zee 2019

Bezoek de presentaties en stand van OCLC tijdens Informatie aan Zee in Oostende.

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september 2019 organiseert de VVBAD het tweejaarlijks congres Informatie aan Zee in Oostende. Uiteraard is OCLC deze dag ook vertegenwoordigd.

We verwelkomen u beide dagen graag op de beursvloer. Maak kennis met onze collega's en kom meer te weten over wat OCLC kan betekenen voor wetenschappelijke, openbare, school-, ziekenhuis-, juridische, bedrijfs-, overheids-, speciale, nationale bibliotheken en consortia. U ziet onze stand meteen als u de trap oploopt.

Donderdag 19 september: Data over data: de toekomst van metadata
11:00 - 11:15 uur - Auditorium - Daniel van Spanje (OCLC)

Duizenden bibliotheek- en archiefmedewerkers wereldwijd investeren tijd in het creëren en verrijken van metadata van collecties. Metadata zijn nodig om bij de bron te komen. De hoeveelheid informatie groeit nog steeds door. Globalisering en digitalisering veranderen onze werkprocessen en zorgen ook zelf voor een grote toestroom aan informatie. Waarom zijn metadata nog van belang? En hoe kunnen de metadata worden verbeterd om aan te sluiten bij de verwachtingen van de onderzoeker en gebruiker? In zijn presentatie schetst Daniel van Spanje (OCLC) hoe wij tot nu toe metadata hebben gecreëerd en wat wij anders moeten doen om informatie vindbaar te maken en onderzoekers en gebruikers beter te kunnen bedienen.

Donderdag 20 september: Het verloop van de implementatie van het Bibliotheeksysteem
11:30 - 12:00 uur - Ensor

Ruim 300 openbare bibliotheken in Vlaanderen worden aangesloten op Wise voor de realisatie van het Bibliotheeksysteem. Daarmee doet zich een unieke kans voor verschillende systemen te vervangen door één modern en gemeenschappelijk systeem die openbare bibliotheken ondersteunt in hun verandering naar een toekomstbestendige en actieve bibliotheek midden in de samenleving. In deze sessie delen Cultuurconnect en OCLC ervaringen, kijken we naar de ontwikkelingen tot nu toe en blikken we vooruit.

Anmelden

Beginn

19 September 2019

Ende

20 September 2019

Standort

Oostende

Ort

Kursaal