OCLC WorldShare® Interbibliothecair Lenen support

OCLC WorldShare® Interbibliothecair Lenen (WS-IBL) is een nieuwe dienst die WorldCat Resource Sharing heeft vervangen, als onderdeel van de bestaande abonnementen. WorldShare IBL brengt workflows samen en biedt nieuwe functionaliteit waardoor interbibliothecaire leenaanvragen sneller worden afgehandeld en tijd wordt bespaard voor zowel medewerkers als gebruikers van uw bibliotheek.

Voorlopig is WS-IBL uitsluitend beschikbaar voor de huidige Resource Sharing bibliotheken. Als deze gemigreerd zijn zal WS-IBL ook aan nieuwe bibliotheken worden aangeboden.

Voordat u begint...

Kom te weten welke voorbereidingen u moet treffen voor het gebruik van WorldShare Interbibliothecair Lenen.

Stap 1: Nieuwe gebruikersaccounts aanmaken

Als u voor het eerst gaat inloggen in WorldShare Interbibliothecair Lenen, moet u een nieuwe OCLC gebruikersaccount aanmaken voor interbibliothecair lenen. Deze nieuwe account vervangt het 9-cijferige autorisatienummer en wachtwoord, die u momenteel gebruikt voor toegang tot WorldCat Resource Sharing.

De nieuwe OCLC account is een 'single' account die toegang biedt tot verschillende services op het nieuwe platform. Als u al gebruik maakt van WMS, WorldShare Collectiebeheer (Collection Manager) of WorldShare Licentiebeheer (License Manager), dan is het mogelijk dat u al een OCLC Services account heeft aangemaakt. In dat geval hoeft u alleen de nieuwe rechten voor WorldShare-IBL aan de bestaande account toe te voegen, in plaats van een geheel nieuwe afzonderlijke account aan te maken. Als u hulp nodig heeft bij het aanmaken van een nieuwe account kunt u contact opnemen met OCLC support.

De OCLC Services account biedt uw medewerkers de mogelijkheid om wachtwoorden zelf te beheren. Vanwege veiligheidsredenen heeft OCLC geen toegang tot uw wachtwoord. Als u uw wachtwoord vergeten heeft, kunt u onderaan op de Login-pagina op Wachtwoord opnieuw instellen klikken.

Nieuwe OCLC Services gebruikersaccount aanmaken

Stap 2: Training

Voor een compleet overzicht van alle trainingen (Engels), zie WorldShare ILL Training.

WorldShare IBL tutorials:

Verstrekken

Stap 3: Documentatie

Zie de documentatiepagina voor nuttige informatie, onder andere beschikbaar in het Engels.

Andere tips

Administratieve instellingen voor WorldShare Interbibliothecair Lenen, zoals 'Constant Data' en 'Custom Holdings' worden onderhouden in OCLC Service Configuration. U kunt uw instellingen controleren in de module WorldShare ILL.

'Constant Data' records configureren

'Constant Data' is een tijdbesparende tool voor zowel indienen als verstrekken. Hiermee kunt u datarecords voor uw bibliotheek aanmaken, die gebruikt kunnen worden om het invoeren van gegevens op interbibliothecaire leenaavragen en werkformulieren te vereenvoudigen en te stroomlijnen.

Paden en groepen instellen voor 'Custom Holdings'

Voor effectief indienen kunt u snel paden en groepen voor 'Custom Holdings' instellen, zodat kandidaat-bibliotheken automatisch worden herkend en aanvragen bij de kandidaten van uw voorkeur worden ingediend.


Aanvullende informatie

Via de links in het linkermenu komt u op het Amerikaanse gedeelte van de Support-website. Hier kunt u alle beschikbare informatie bekijken.

Support voor WorldShare Interbibliothecair Lenen

Voor ondersteuning van het gebruik van onze producten en diensten in Nederland of België kunt u contact opnemen met de Servicedesk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P Postbus 876, 2300 AW Leiden, Nederland

De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

For support enquiries in the Netherlands, Belgium and Luxembourg, please contact the Service desk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P P.O. Box 876, 2300 AW, Leiden, Netherlands

Support is available from Monday through Friday, between 08:30 and 17:00 hrs.

Geplande trainingen voor Europese klanten

Momenteel zijn er geen trainingen speciaal voor Europese klanten gepland. Neem contact op met de Servicedesk voor aanvullende informatie.

Geplande trainingen VS

Laatste internationale nieuws over WorldShare Interbibliothecair Lenen

Meer nieuws »