WorldCat Local support

User Support Center

Kijk rond in het WorldCat Local User Support Center [Engels; met wachtwoord beveiligd] om te weten te komen hoe u WorldCat Local kunt implementeren en gebruiken, om antwoorden op uw vragen te vinden en om deel te nemen aan discussies met andere WorldCat Local gebruikers.

Implementatie

OCLC biedt u persoonlijke ondersteuning bij de voorbereiding en lancering van de WorldCat Local-website van uw bibliotheek. Een implementatiemanager werkt samen met u en uw medewerkers aan de configuratie van WorldCat Local, zodat deze voldoet aan de wensen van uw bibliotheek.

Zodra u begint met de integratie van WorldCat Local in uw huidige bibliotheeksysteem kunt u de volgende stappen uitvoeren om zeker te zijn van een soepele overgang:

Stap 1: Controleer of de holdings van uw bibliotheek actueel zijn in WorldCat. Zie Gegevensintegratie voor WorldCat Local voor meer informatie.

Stap 2: Bekijk voor zover van toepassing opnames van eerdere webinars.

  • De WorldCat Local Customization webinars (Engels) leiden u door de OCLC Service Configuration modules en geven een overzicht van het tijdpad voor de implementatie.
  • In het Batchload Solutions for WorldCat Local webinar (Engels) wordt uitgelegd hoe u erachter komt welk projecttype en welke uitvoeropties het meest geschikt zijn voor uw bibliotheek.

Bekijk de WorldCat Local Tutorials (Engels), dit zijn zelfstudielessen die u in uw eigen tempo kunt volgen.

Stap 3: OCLC stuurt een e-mail met een link naar de OCLC Service Configuration site. Hier kunt u een Service Configuration account aanvragen en uw configuratie afronden. De meeste wijzigingen die u aanbrengt, worden meteen zichtbaar.

Stap 4: Zodra u tevreden bent over de configuratie van WorldCat Local, kunt u de Search Box Tool gebruiken om een zoekvak te maken en de HTML-programmacode te genereren die nodig is om het WorldCat Local zoekvak weer te geven op de website van uw bibliotheek.

Stap 5: Kijk op hoe u WorldCat Local kunt aanschaffen


Aanvullende informatie

Op de Engelse pagina's in het linkermenu vindt u aanvullende informatie.

Hulp nodig voor voor WorldCat Local?

Voor ondersteuning van het gebruik van onze producten en diensten in Nederland of België kunt u contact opnemen met de Servicedesk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P Postbus 876, 2300 AW Leiden, Nederland

De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

For support enquiries in the Netherlands, Belgium and Luxembourg, please contact the Service desk:

E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P P.O. Box 876, 2300 AW  Leiden, Netherlands

Support is available from Monday through Friday, between 08:30 and 17:00 hrs.

We are a worldwide library cooperative, owned, governed and sustained by members since 1967. Our public purpose is a statement of commitment to each other—that we will work together to improve access to the information held in libraries around the globe, and find ways to reduce costs for libraries through collaboration. Learn more »