GGC support

Op vrijdag 3 juni begint de verhuizing van de GGC hardware

In het weekend van 3, 4  en 5  juni vindt een grootscheepse verhuizing plaats van de hardware die voor het GGC gebruikt wordt. In dat weekend verhuist de hardware van ons kantoor in Leiden naar een datacentrum in Amsterdam. Functioneel merken jullie, als gebruikers van het GGC, daar in principe niets van, maar er gaat wel wat veranderen!

Ten eerste gaat het systeem dat weekend dicht: vanaf vrijdag 3 juni 17:00 uur tot uiterlijk maandagochtend 6 juni  8:30 uur.

Ten tweede stopt in de week voorafgaand aan de verhuizing de offline import in het GGC.

Er zijn bibliotheken die gegevens offline aanleveren aan het GGC; dat zal in die periode langzamer gaan dan normaal.

En ten derde veranderen door de verhuizing ook de systeemadressen van de hardware. Dat betreft het zgn. server- of IP-adres.

Dit raakt WinIBW en WebGGC.

Voor WinIBW gebruikers:

Bij het opstarten van WinIBW wordt vanuit WinIBW contact gemaakt met het GGC.

WinIBW heeft een startup-bestand en in dat bestand staat een van de volgende servernamen: cbs.pica.nl of cbs4.pica.nl of cbs.oclc.nl of gerrit.pica.nl. Al deze servernamen leiden naar het GGC.

Vanaf maandagochtend 6 juni geldt voor WinIBW de nieuwe servernaam: cbs-nl.oclc.org

OCLC kan de startupbestanden op jullie pc’s niet aanpassen. Dit moeten jullie zelf doen of laten doen!

De oude servernaam blijft nog een maand in de lucht. Voor de aanpassing van de servernaam in WinIBW hebben jullie dus een maand de tijd. Dit moet tussen 4 juni en 4 juli gebeurd zijn.

Het startup-bestand is te vinden onder de directory: %Program Files%\OCLC\WINIBW3\chrome\ibw\content.

Het bestand is in html-formaat en kan met een teksteditor worden aangepast. Bijvoorbeeld met Notepad (niet met Word).

Ook kunnen onder de WinIBW tabs opties/voorkeuren/algemeen en  update service CBS servernamen staan. Ook hier moeten de adressen dan worden aangepast.

Soms doet jullie interne IT-afdeling ergens onderweg nog een IP-adrescontrole. Als dat laatste het geval is, dan  moet ook jullie interne IT-afdeling geactiveerd worden en moet niet alleen de servernaam in WinIBW, maar ook het IP-adres in jullie Firewall aangepast worden!

Vanaf maandagochtend 6 juni is dit het nieuwe IP-adres voor het GGC: 193.240.184.183

Maakt jullie Firewall gebruik van het IP-adres, dan moet vanaf maandag 6 juni het nieuwe IP-adres gebruikt worden.

Er is geen overgangsperiode! Het oude IP-adres werkt dan niet meer. Het nieuwe IP-adres kan nu wel al aan de Firewall worden toegevoegd, maar verwijder dan nog niet het oude nummer!

Voor WebGGC gebruikers:

Vanaf 6 juni a.s. verandert de url van de WebGGC.

De huidige – en straks oude - url is: webggc.oclc.nl

De nieuwe url is: webggc.oclc.org

Naast het gebruik van het productiesysteem van het GGC wordt soms ook gebruik gemaakt van GGC-Accept; en naast WinIBW en WebGCC wordt soms ook gebruik gemaakt van GGC-SRU (Productie of Accept), of  GGC-Z39.50 (Productie). Ook in dat geval zijn er nieuwe adressen toegekend. Details daarover staan in de bijlage.

Raadpleeg de bijlage om het volledige overzicht van alle adreswijzigingen te zien!

Voor vragen over dit bericht kunnen jullie contact opnemen met onze Servicedesk via support-nl@oclc.org. De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00 ur op nummer +31 (0)71-524 66 00.

Bijlage: EMEA Technology Update

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe ontwikkelingen in het GGC

Nieuws voor catalogiseerders wordt bekend gemaakt via de mail- en discussielijst Listserver

-GGC. Als u zich hiervoor wilt inschrijven kunt u contact opnemen met de Servicedesk.

Uitgebreide informatie over de introductie van Resource Description and Access (RDA) in het GGC en andere recente ontwikkelingen is te vinden op de volgende pagina's:

Richtlijnen voor het catalogiseren in het GGCSLIM 3.0 - 3.1 en RDA MARC 21 documentatie UKB-transitie naar WorldShare Platform

WinIBW

Het GGC is toegankelijk via de clientsoftware WinIBW.
Meer informatie over WinIBW »

Training

Cursussen over het GGC worden verzorgd door onze trainingspartner Ingressus.
Meer informatie over de cursussen van Ingressus »

Documentatie

Handleidingen GGC

Richtlijnen voor het catalogiseren in het GGC Handleiding Zoeken in het GGC Handleiding Metazoeken in het GGC

Handleiding WebCat

Voor bibliotheken zonder ervaring met WinIBW zijn er via de module WebCat formulieren beschikbaar voor catalogiseren in het GGC.

Handleiding WebCat

Release informatie

Informatie over de nieuwste systeemrelease CBS versie 8.0 (8 september 2015) Informatie over systeemrelease CBS versie 7.2 (26 november 2013) Archief van eerdere systeemreleases CBS

Z39.50

Z39.50 is een internationaal standaard communicatieprotocol voor het zoeken en presenteren van informatie uit een database via een TCP/IP-computernetwerk. Het protocol valt onder ANSI/NISO standaard Z39.50 en ISO standaard 23950. De standaard wordt onderhouden door de Library of Congress.
OCLC EMEA biedt een Z39.50 interface voor verschillende Nederlandse bestanden. De technische specificaties van de interface kunt u vinden in onderstaand document:

Z39.50 Target Profile Dutch Databases (18 maart 2014)

NTA

Privacy statement in verband met opname van persoonsgegevens in de Nederlandse Thesaurus van Auteursnamen (NTA)

Support voor GGC

Voor ondersteuning van het gebruik van onze producten en diensten in Nederland of België kunt u contact opnemen met de Servicedesk:
E
  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P Postbus 876, 2300 AW Leiden, Nederland

De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Vragen over RDA kunt u ook stellen aan de Helpdesk RDA bij de Koninklijke Bibliotheek:
E HelpdeskRDA@kb.nl

For support enquiries in the Netherlands, Belgium and Luxembourg, please contact the Service desk:
E
  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P P.O. Box 876, 2300 AW, Leiden, Netherlands

Support is available from Monday through Friday, between 08:30 and 17:00 hrs.

We are a worldwide library cooperative, owned, governed and sustained by members since 1967. Our public purpose is a statement of commitment to each other—that we will work together to improve access to the information held in libraries around the globe, and find ways to reduce costs for libraries through collaboration. Learn more »