Over Straatsburg

Met zijn ligging aan het kruispunt van Europa is Straatsburg een natuurlijk, centraal punt in het hart van Europa, de perfecte locatie voor EMEA RC 2013. Door de uistekende bereikbaarheid heeft deze kosmopolitische stad werkelijk een internationaal karakter en is het de hoofdstad van Europa. Het is de thuisbasis van het Europese Parlement, de Europese Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Europese Farmacopee en de International Space University.

Door de locatie in de Elzas hebben de Duitse en Zwitserse buren de cultuur en keuken van Straatsburg beïnvloed. Het historische centrum van Straatsburg, het Grande Île (groot eiland), werd in 1988 benoemd tot Werelderfgoed door UNESCO. Het was de eerste keer dat zo’n eer was weggelegd voor een geheel stadscentrum. Met middeleeuwse gebouwen in elke bocht van het centrum, is Straatsburg een schitterende stad om te bezoeken en ervaren.

De stad dankt haar bekendheid voornamelijk aan de zandstenen Gothische Kathedraal met zijn bekende astronomische klokwerk en het middeleeuwse stadsbeeld met zijn vakwerkhuizen. Deze bevinden zich met name in het district Petit France of het Gerberviertel ("leerlooiersdistrict"), langs de river de Ill en in de straten en pleinen rondom de kathedraal, waarbij het beroemde Maison Kammerzell eruit springt.

Opvallende middeleeuwse straten zijn: Rue Mercière, Rue des Dentelles, Rue du Bain aux Plantes, Rue des Juifs, Rue des Frères, Rue des Tonneliers, Rue du Maroquin, Rue des Charpentiers, Rue des Serruriers, Grand' Rue, Quai des Bateliers, Quai Saint-Nicolas en Quai Saint-Thomas. Opvallende middeleeuwse pleinen zijn: Place de la Cathédrale, Place du Marché Gayot, Place Saint-Étienne, Place du Marché aux Cochons de Lait en Place Benjamin Zix.

Straatsburg heeft sinds 1570 onderdak geboden aan de nu beroemde kerstmarkt; met meer dan driehonderd kraampjes trekt deze kerstmarkt gedurende het kerstseizoen 1,6 miljoen bezoekers. Er is altijd een indrukwekkende kerstboom op Place Kléber en een ijsbaan op de Place du Château. De kerstmarkt staat in 2012 van 24 november tot 31 december.

Voor meer informatie over evenementen tijdens uw verblijf kunt u terecht op de Strass.Info website. U kunt ook de lokale weersvoorspelling bekijken, zodat u volledig voorbereid bent op uw verblijf in de stad.

Foto's

Strasbourg 1
Strasbourg 5
Strasbourg 2
Strasbourg 3
Strasbourg 4

Video's

Strasbourg from Office de Tourisme de Strasbourg on Vimeo.

OCLC is een mondiaal bibliotheekcoöperatief, sinds 1967 in bezit van, bestuurd door en actief dankzij de leden. Ons publieke doel is dat we samen de toegang verbeteren tot de informatie in bibliotheken wereldwijd en manieren vinden om de kosten voor bibliotheken te verminderen door samenwerking. Verder lezen »