Postersessie – verdere richtlijnen

Postersessies zijn een leuke en informele manier om publiek te trekken, omdat het gebruik van deze methode vereist dat sprekers heel goed nadenken over de manier waarop zij hun idee of project presenteren.

Aangezien de posters voornamelijk een visueel instrument zijn, moet goed worden nagedacht over de te gebruiken afbeeldingen, woorden en de balans tussen deze twee die de aandacht moeten trekken van iemand die twee meter verderop zit. Des te duidelijker de lay-out, des te beter het publiek uw speerpunten zal begrijpen.

Alle posters moeten zijn opgehangen vóór de start van de hoofdsessie op dinsdag 26 februari om 12.00 uur met de welkomstlunch en ze zullen blijven hangen tot de sluiting om 15.30 uur op woensdag 27 februari.

Formaatvereisten:

Het thema kan worden afgebeeld met behulp van foto’s, afbeeldingen en tekst die op een poster worden geplakt, in plaats van op afzonderlijke vellen die worden geplakt op een achtergrondvel of op de display zelf. De poster moet zijn gedrukt op A0-papierformaat (841 mm x 1189 mm). Alle inhoud moet in het Engels zijn.

De organisatoren zorgen voor een bord, klittenband en spelden zodat de poster kan worden opgehangen.

Creëer een STAR poster

Benader het creëren van de poster hetzelfde als u zou doen met een PowerPoint slide: met duidelijke titels en wellicht een paar lijstjes met punten die de kernboodschappen van het verhaal samenvatten. Beperk de tekstuele informatie tot een minimum en gebruik de STAR-methode om beknopte boodschappen te creëren.

S - Situatie De situatie, het scenario, het probleem dat u wilt aanpakken
T - Taak De taak of het doel met betrekking tot uw werk in relatie met de situatie
A - Actie De acties en werkzaamheden die u hebt verricht om de situatie op te lossen
R - Resultaat De resultaten van deze aanpak

Suggesties

  • Neem geprinte A3 of A4 versies mee van de poster zodat u ze kunt uitdelen
  • Zorg ervoor dat uw naam, de naam van uw organisatie en uw contactgegevens op de poster staan, zodat u de eer krijgt die u verdient voor uw werk!
  • Test uw poster, zorg ervoor dat u hem van een meter afstand nog kunt lezen
  • Gebruik zoveel mogelijk eenvoudig Engels
  • Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie, omdat deze mooier kunnen worden geprint dan afbeeldingen die gedownload zijn van het internet
  • Lamineer uw poster of draag hem in een koker om hem te beschermen

OCLC is een mondiaal bibliotheekcoöperatief, sinds 1967 in bezit van, bestuurd door en actief dankzij de leden. Ons publieke doel is dat we samen de toegang verbeteren tot de informatie in bibliotheken wereldwijd en manieren vinden om de kosten voor bibliotheken te verminderen door samenwerking. Verder lezen »