Cultureel programma

We zijn blij om u als onderdeel van de EMEA Regional Council bijeenkomst 2013 een extra cultureel programma aan te kunnen bieden dat voor en na de hoofdsessie zal plaatsvinden. We hebben een aantal interessante rondleidingen geboekt waarbij u van harte welkom bent.

Voor de rondleidingen worden geen kosten in rekening gebracht, maar u bent wel verantwoordelijk voor een gedeelte van de reiskosten, dit zal nog worden bevestigd zodra dit precies bekend is.

Het Europese Parlement

European Parliament

Datum: maandag 25 februari 2013
Tijd:
15.30-16.30/17.00 uur
Details: Dit bezoek voor een groep van maximaal vijftig mensen omvat een rondleiding door het gebouw en een gesprek over het Europees Parlement. Het is een spectaculair gebouw, gelegen langs de oevers van de rivier de Ile en dit is een geweldige kans voor deelnemers om toegang te krijgen tot de zetels van het Europees Parlement.

Médiathèques André Malraux
Click photo for a larger image.

Datum: woensdag 27 februari 2013
Tijd:
16.00/16.15 uur tot ongeveer 17.30 uur
Details: Details: Twee groepen van vijftien personen krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan een Engelstalige rondleiding door de bibliotheek, gehouden door Philippe Charrier, directeur van de openbare bibliotheken van Straatsburg, of Arsène Ott, adjunct-directeur en directeur van de Mediathèque André Malraux.
Film van de rondleiding

Bibliothèque Municipale de Colmar

Bibliothèque Municipale de Colmar

Datum: donderdag 28 februari 2013
Tijd:
8.00/9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur
Details: Dit is een voormalig Dominicaans klooster. Een groep van maximaal twintig personen zal de historische bibliotheek kunnen bezichtigen. De tour wordt begeleid door de heer Hirstein van de afdeling Latijnse studies van de Université de Strasbourg. U zult daarbij ook een tentoonstelling kunnen bezoeken die het humanisme in het Rijnland verkent, waarbij tevens hun collectie boeken uit de 15de en 16de eeuw te zien zijn.

Vul alstublieft het Registratieformulier in om een plaats te reserveren bij een of meerdere rondleidingen.

Houd er s.v.p. rekening mee dat de plaatsen voor deze rondleidingen beperkt zijn en worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt. Wij verzoeken u het aan te geven wanneer u niet langer beschikbaar bent nadat u de bevestiging al hebt ontvangen, zodat wij de plaats aan iemand anders kunnen toewijzen.

OCLC is een mondiaal bibliotheekcoöperatief, sinds 1967 in bezit van, bestuurd door en actief dankzij de leden. Ons publieke doel is dat we samen de toegang verbeteren tot de informatie in bibliotheken wereldwijd en manieren vinden om de kosten voor bibliotheken te verminderen door samenwerking. Verder lezen »