Biografieën sprekers

Hoofdsprekers

Klaus Ceynowa

Dr. Klaus Ceynova

Adjunct-directeur van de Bayerische Staatsbibliothek

Klaus Ceynowa is de adjunct-directeur van de Bayerische Staatsbibliothek (BSB) in München. Zijn belangrijkste werkterreinen zijn strategische en financiële planning, HR management en controling en marketing voor bibliotheken in het digitale tijdperk. Hij was verantwoordelijk voor het contract tussen de BSB en Google voor de digitalisering van de complete auteursrechtenvrije collectie van de bibliotheek van de 17de tot de 19de eeuw, wat meer dan een miljoen boeken betreft. Hij is zeer betrokken in alle innovatieve projecten van de BSB, bijvoorbeeld 3D internetapplicaties, ScanRobotics, technologie voor digitale conservering op de lange termijn, linked open data, automatisering met besturing door beweging, en mobiele applicaties alsmede instrumenten voor toegevoegde realiteit en bibliotheekdiensten op basis van de locatie.
Klaus Ceynowa heeft aan de Westfällische Wilhelms-Universität in Münster filosofie, germanistiek, geschiedenis en pedagogiek gestudeerd en is gepromoveerd in de filosofie.

Jean-Baptiste Michel

Jean-Baptiste Michel

Fellow aan de Harvard University

Jean-Baptiste Michel is Frans en Mauritiaans wetenschapper aan de Harvard University. Zijn onderzoek gaat om kwantitatieve problemen op het snijvlak van biologie, wiskunde en de sociale wetenschappen. Jean-Baptiste is onlangs uitgeroepen tot TED 2012 Fellow. Hij is afgestudeerd als ingenieur aan de Ecole Polytechnique en heeft een master of science in toegepaste wiskunde en een PhD in systeembiologie van Harvard.

Samen met Erez Lieberman Aiden ontwikkeld Jean-Baptiste Michel kwantitatieve methodes om geschiedenis en cultuur te bestuderen die zijn gebaseerd op computeranalyse van een aanzienlijk deel van de opgetekende geschiedenis, een aanpak die zij culturomics noemen. Hun werk leidde tot de creatie van de Google Ngram Viewer, een website voor het bladeren door culturele trends, die in de eerste 24 uur van zijn bestaan al meer dan een miljoen keer was bezocht. Hun onderzoek is genoemd op de voorpagina’s van Nature, Science, New York Times, Boston Globe en Wall Street Journal. Ze hebben ook de Harvard’s Cultural Observatory opgericht, waar ze een interdisciplinair team van onderzoekers leiden.

John O'Donovan

John O'Donovan

Directeur technische architectuur en ontwikkeling bij Press Association

John O’Donovan is directeur van architectuur en ontwikkeling bij Press Association, een van de toonaangevende leveranciers van algemeen nieuws en sportnieuws, verantwoordelijk voor een breed scala aan content en formats. John stapte onlangs over naar Press Association van de BBC, waar hij chief architect was voor nieuws, sport en kennis. Hij pionierde in het gebruik van metadata om nieuwe werkprocessen te creëren en intelligente, semantische technologieën in de onderneming te integreren. Met meer dan vijftien jaar werkervaring met content en technologie bij organisaties als Press Association, BBC, Sky en British Airways, is John expert in het managen van problemen in content management bij ondernemingen.

Roy Tennant

tennant_roy

Senior program officer bij OCLC Research

Roy Tennant is een bekende en veel gevraagde spreker over onderwerpen zoals bibliotheekonderzoek, de toekomst van catalogiseren en digitale bibliotheken en hoe techniek het vak bibliothecaris beinvloedt.

Roy is eigenaar van de elektronische discussies over Web4Lib en XML4Lib en oprichter van Current Cites, een actualiteitennieuwsbrief die al sinds 1990 maandelijks uitkomt. Tot de boeken van zijn hand behoren Essays in Honor of Anne Grodzins Lipow (2008), Managing the Digital Library (2004), XML in Libraries (2002), Practical HTML: A Self-Paced Tutorial (1996) en Crossing the Internet Threshold: An instructional Handbook (1993). Roy schreef een maandelijkse column over digitale bibliotheken voor Library Journal (1997-2007) en heeft talloze artikelen geschreven in andere vakbladen. In 2003 ontving hij de American Library Association's LITA/Library Hi Tech prijs voor uitmuntendheid in communicatie voor post-doc opleidingen.

Aanvullende sprekers

Verdere biografieën zullen aan dit gedeelte worden toegevoegd wanneer er meer sprekers bevestigd zijn.

Raymond Bérard

Raymond Bèrard

Directeur ABES

Raymond is de directeur van ABES, Agence Bibliographique de l'Enseignement Supérieur, die verantwoordelijk is voor de centrale catalogus van Franse academische bibliotheken. Ook levert ABES onder licentie eResources aan Franse universiteiten en onderzoeksorganisaties, en ontwikkelt het innovatieve diensten om te voldoen aan de informatiebehoeften van de Franse academische bibliotheken.

Raymond Bérard werkte zowel bij openbare als bij universitaire bibliotheken, in Frankrijk en daarbuiten. Hij is lid van de OCLC Global Council en directeur van CERL (Consortium of European Research Libraries). Voorheen was Raymond voorzitter van de management en marketing afdeling van IFLA (2009-2011) en van de informatieafdeling van de Franse standaardautoriteit AFNOR (2008-2011).

Jean Bernon

Jean Bernon

Jean Bernon is verantwoordelijk voor de studie die ABES uitvoert om een gezamenlijk systeem voor bibliotheekbeheer van de volgende generatie aan te kopen ten behoeve van de Franse academische bibliotheken. Hij heeft diverse functies in openbare en academische bibliotheken bekleed. Hij werkte zes jaar (1990-1995) bij een leverancier van ILS’en als projectmanager voor vele Franse bibliotheken. De afgelopen tien jaar was hij bibliotheekdirecteur aan de Université Jean Moulin Lyon 3.

Katie Birch

Katie Birch

Portfolio director bij OCLC

Katie Birch is portfolio director voor delivery services bij OCLC. In die rol is zij verantwoordelijk voor WorldCat Resource Sharing inclusief de WorldCat Policies Directory en IFM, alsmede ILLiad en WorldCat Navigator. Katie is bibliothecaris met tien jaar ervaring in resource sharing en documentlevering. Voordat zij in 2005 bij OCLC kwam werken, was Katie projectmanager en business development manager bij Talis.

Marie-Christine Doffey

Marie-Christine Doffey

Directeur van de Schweizerische Nationalbibliothek

Marie-Christine Doffey is directeur van de Schweizerische Nationalbibliothek in Bern sinds april 2005. Ze werkt al bij de bibliotheek sinds 1991 en heeft een aantal managementposities bekleed, inclusief die van adjunct-directeur (2003-2005).

Op internationaal vlak vertegenwoordigt ze de bibliotheek op de Conference of European National Librarians (CENL) waarvan ze sinds oktober 2011 vicevoorzitter is. Tussen 2008 en 2011 was ze lid van het managementcomité van The European Library. Sinds augustus 2012 is ze ook vicevoorzitter van de Conference of Directors of National Libraries (CDNL).

Marie-Christine Doffey vertegenwoordigt verder de Schweizerische Nationalbibliothek in een aantal organen in Zwitserland, zoals Memoriav (vereniging voor het behoud van het Zwitsers audiovisuele culturele bezit, vicevoorzitter), de stichtingsraad van de Schweizerische Nationalphonothek (vicevoorzitter), de stichtingsraad van Graphica Helvetica, de stichtingsraad van de Zwitserse afdeling van Répertoire international des sources musicales (RISM), de Konferenz der Hochschulbibliotheken der Schweiz (KUB) en de Schweizerische Konferenz der Kantonsbibliotheken (SKKB) 

Ze heeft een graad in oudheidkunde van de Université de Fribourg en een master in advanced studies in arts management van de Universität Basel.

Annette Dortmund

Annette Dortmund

Productmanager bij OCLC

Annette Dortmund is productmanager en heeft een gevarieerde achtergrond in bibliotheekautomatisering, inclusief klantenservice, projectmanagement, verkoop en business development, alsmede productmanagement. Ze werkte met bibliotheken van alle formaten, inclusief grote academische, openbare en overheidsinstellingen. Haar huidige focus is op systemen voor bibliotheekbeheer en de Europese uitlevering van OCLC WorldShare Management Services.
Annette studeerde af aan de Universität Mainz met een Master (M.A.) in literatuurwetenschappen, Latijnse taalkunde en vergelijkende literatuurwetenschap, en behaalde haar Ph.D. in 1998. Ze werkt bij OCLC in Duitsland sinds 2001.

Ted Fons

Ted Fons

Executive director voor WorldCat Global Metadata Network bij OCLC

Ted is verantwoordelijk voor drie verschillende componenten van OCLC metadata services: de batch services groep coördineert het laden en de voortdurende synchronisatie van duizenden bibliotheekcatalogi met WorldCat. De WorldCat Registry groep coördineert en beheert de WorldCat Registry met gegevens over bibliotheken overal ter wereld. Ten slotte beheert het WorldCat knowledge base team de groei en kwaliteit van de WorldCat knowledge base met elektronische bronnen onder licentie. Dit team is op dit moment druk bezig met een project om de knowledge base te integreren met WorldCat en om metadata management van elektronische bronnen uit te breiden.

Ted heeft meer dan een decennium aan ervaring met systemen voor bibliotheekbeheer. Hij heeft gepresenteerd en gepubliceerd over uiteenlopende onderwerpen zoals ERM-systemen en standaarden voor de uitwisseling van ILS-gerelateerde data. Ted heeft deelgenomen aan een aantal activiteiten rond standaarden, waaronder de NISO/EDItEUR Joint Working Party for the Exchange of Serials Subscription Information en het NISO Standardized Usage Statistics Harvesting Initiative.

Voordat hij bij OCLC in dienst trad, was Ted senior productmanager en directeur klantenservice bij Innovative Interfaces, en daarvoor werkte hij in academische bibliotheken in de acquisitie, catalogiseerafdeling en informatiedienst. Ted behaalde een Master in Library Services van de Syracuse University in 1996.

Markus M. Geipel

Dr. Markus M. Geipel

Software Engineer bij de Deutsche Nationalbibliothek

Markus M. Geipel studeerde computerwetenschappen aan de Technische Universität München en de University of Texas in Austin. Na zijn afstuderen in München met de hoogste eer behaalde hij een doctorgraad aan de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH). Hij is sinds 2011 in dienst bij de Deutsche Nationalbibliothek en werkt op dit moment aan het Culturegraph project en aan de Deutsche Digitale Bibliothek (DDB).

Chrystie Hill

Chrystie Hill

Director community relations bij OCLC

Chrystie Hill is bibliothecaresse, schrijfster en actief in het vormen van gemeenschappen. Na een periode bij speciale, academische en openbare bibliotheken richtte zij It Girl Consulting op, een kleine onderneming die bibliotheken en andere organisaties helpt gebruik hun dienstverlening te verbeteren om te voldoen aan de behoeften die gemeenschappen in deze tijd hebben. In 2003 kwam Chrystie in dienst bij OCLC waar ze nu de functie director community relations vervult en een team leidt vernieuwende projecten ontwikkelt waarmee bibliotheken zich kunnen versterken, zoals Webjunction, een leeromgeving voor medewerkers van openbare bibliotheken. Chrystie is een veelgevraagd spreker op bibliotheekbijeenkomsten en haar artikelen zijn verschenen in JASIST, Library Journal, American Libraries en RUSQ. In 2007 is Chrystie door Library Journal uitgeroepen tot een ‘Mover and Shaker’. In 2009 publiceerde ALA Editions haar artikel Inside, Outside, and Online: building your library community. Chrystie is adviseur van het Communities Connect Network en strategisch adviseur van het Global Libraries project van de Bill & Melinda Gates Foundation. Chrystie is een bachelor in biologie en psychologie en heeft een master of arts in geschiedenis van het Sarah Lawrence College en haar MLIS van de University of Washington in Seattle, waar zij woont in een klein loft-appartement met haar groeiende gezin. Haar blog is te volgen op http://librariesbuildcommunities.org

Sabine Homilius

Dr. Sabine Homilius

Directeur Stadtbücherei Frankfurt

Als hoofd van de Stadtbücherei Frankfurt, de grootste openbare bibliotheek in het bondsland Hesse, beheert en coördineert Sabine Homilius de werkzaamheden van de hoofdvestiging, de jongerenbibliotheek, 18 nevenvestigingen, twee bibliotheekbussen en 85 schoolbibliotheken, die alleen al in 2011 een publiek van 1,5 miljoen mensen aantrokken. De Stadtbücherei Frankfurt speelt een sleutelrol in de integratie van minderheden. Op nationaal niveau werken medewerkers van de bibliotheek in de Duitse Commissie voor Intercultureel Bibliotheekwerk, commissies voor bibliotheek en school, management en mobiele bibliotheken.

Dr. Homilius is zelf voorzitter van de Gemeinsame Managementkommission von dbv und VDB. Haar speciale interesse gaat uit naar human resources,  verandermanagement en leiderschaptraining.

Russ Hunt

Russ Hunt

Accountmanager bij OCLC

Russ Hunt werkt sinds 1998 bij OCLC, in verschillende afdelingen. Via netwerksupport, productsupport en productmanagement is hij nu accountmanager in het Verenigd Koninkrijk voor openbare, speciale en ziekenhuisbiblotheken, naast de functie van productspecialist voor CONTENTdm in EMEA.

Stuart Hunt

Stuart Hunt

Data services manager aan de University of Warwick Library

Stuart Hunt is data services en digital production manager bij de bibliotheek van de University of Warwick, waar hij verantwoordelijk is voor metadatadiensten en digitalisering. Hij heeft verschillende digitalisatieprojecten geleid en was projectmanager van het door JISC gefinancierde project Exposing Marandet. Stuart heeft meer dan twintig jaar bibliotheekervaring en heeft gewerkt in academische, bedrijfs- en overheidsbibliotheken alsmede bij leveranciers van bibliotheeksystemen. Tot zijn professionele activiteiten behoren voorzitterschap van de CILIP Cataloguing and Indexing Group, en lidmaatschappen van de CILIP/British Library Commissie voor RDA, de RLUK Shared Cataloguing Group en de OCLC adviescommissie voor collecties en technische diensten.

Jay Jordan

Jay Jordan

CEO en president van OCLC

Jay is de vierde bestuursvoorzitter in de 45-jarige geschiedenis van OCLC. Hij kwam in mei 1998 bij OCLC na een 24-jarige carrière bij Information Handling Services, een internationale uitgever van databases, waar hij een reeks topposities bekleedde, waaronder President van IHS Engineering. Voordat hij in dienst trad bij IHS was hij werkzaam bij 3M Corporation in Europa en de Verenigde Staten.
Jay is actief binnen verschillende vakorganisaties, waaronder de American Library Association en de Special Libraries Association. Hij is lid van de redactieraad van de Journal of Library Administration, maakt deel uit van de Board of Visitors van de School of Information and Library Science (SILS) van de University of North Carolina in Chapel Hill en is bestuurslid van de Governing Board of Publishing van de American Chemical Society.
In Columbus (OH) is Jay bestuurslid van het Children's Research Institute (Nationwide Children's Hospital) en TechColumbus. Hij was lid van het Campaign Cabinet van de United Way of Franklin County.

Jay behaalde in 1965 een bachelor in Engelse literatuur aan Colgate University en was als Amerikaans officier gelegerd in Duitsland. Hij heeft meer dan zeven jaar buiten de Verenigde Staten gewoond en gewerkt.

Max Klein

Max Klein

In-huis wikipedian bij OCLC Research

Max Klein is de in-huis wikipedian van OCLC Research. Hij werkt als coördinator om wederzijds bruikbare projecten op te sporen en op te volgen voor OCLC, belanghebbende bibliotheken en de Wikipedia gemeenschap. Hij heeft twee hoofddoelstellingen: werken met OCLC medewerkers en bibliotheken om een breder begrip te kweken van Wikipedia praktijken, en het opzetten van een onderzoek naar welke technologische integratie mogelijk is, zowel technisch als politiek. Max heeft een BA in wiskunde van de Universiteit van Californië in Berkeley.

Eric van Lubeek

Erik van Lubeek

Managing director van OCLC Europa, Midden-Oosten & Afrika

Eric kwam in maart 2007 in dienst van OCLC als directeur Operations & Services voor EMEA en werd benoemd tot Managing Director voor OCLC EMEA in januari 2011. Voor zijn komst naar OCLC was Eric Managing Director van de wereldwijde divisie bibliotheeksystemen van Infor (eerder bekend als Geac Library Systems). Hij werkt al meer dan twintig jaar in de sector bibliotheeksystemen, op diverse posities waaronder consulting, verkoop, marketing en senior management.

Eric heeft de opleiding Bibliotheek en Documentatie in Tilburg afgerond en heeft een MBA behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Rémi Mathis

Remi_Mathis

President van Wikimedia France

Rémi Mathis is president van Wikimedia France. Hij is actief lid van de Free Culture beweging en pleit tegen het privatiseren van de digitalisering van werken uit het publieke domein. Ook is hij curator van de zeventiende-eeuwse collecties in de afdeling Druk en Fotografie van de Bibliothèque nationale de France en is hij redacteur van BnF-blad Nouvelles de l’estampe – een wetenschappelijke uitgave over etsen, gravures en lithografie. Rémi heeft geschiedenis gestudeerd aan de École Nationale des Chartres in Parijs.

Mindy Pozenel

Mindy Pozenel

Director WorldCat Discovery Services bij OCLC

Mindy Pozenel is director van WorldCat Discovery Services, waaronder OCLC’s zoek & vind diensten voor bibliotheken vallen.

Mindy geeft leiding aan de productmanagementteams van diverse onderdelen van OCLC’s portfolio met eindgebruikersdiensten. Daartoe behoort WorldCat Local, waarmee men met één opdracht alle bibliotheekbronnen kan zoeken, vinden en leveren, dus uit zowel elektronische, digitale als fysieke collecties. Mindy coördineert tevens diensten voor zoeken en vinden met veel andere divisies binnen OCLC, ten behoeve van FirstSearch, WorldCat Navigator, Group Catalogs, ZPortal en andere, niet-OCLC databases.

Voordat zij bij OCLC in dienst trad, deed ze ervaring op als productmanager bij Chemical Abstracts en Silicon Graphics, Inc. Mindy heeft uitgebreide ervaring met eindgebruikers en begrijpt daardoor hun behoeften zeer goed, die zijn vertaalt in producteigenschappen en -functionaliteit. Mindy heeft gewerkt met bibliotecarissen, wetenschappers, ontwikkelaars en gebruikers in veel verschillende capaciteiten, die haar een zeer ruime blik verschaffen waar het gaat om software en diensten voor zoeken en vinden.

Jola Prinsen

Jola Prinsen

Projectmanager bij Tilburg University

Jola is projectmanager bij Library en IT Services van Tilburg University. Momenteel is zij verantwoordelijk voor het project WMS implementatie bij Tilburg University. Het project is erop gericht OCLC’s WorldShare Management Services en WorldCat Local te implementeren in Tilburg University. Jola is opgeleid als bibliothecaris en startte haar carrière als vakspecialist in informatica bij de bibliotheek van Tilburg University. Ze werkte vervolgens als hoofd informatica van het documentatiecentrum, hoofd van de betaalde informatiediensten en als PR- en communicatiemanager van de bibliotheek. In 1995 werd zij manager bij Ticer, een particulier adviesbureau in eigendom van Tilburg University, later onderdeel van Library en IT Services. Tot 2010 organiseerde zij de Ticer International Summer School voor digitale bibliotheken, en ze is vereerd om nu docent te zijn aan de zomerschool. Zie ook http://nl.linkedin.com/in/jolaprinsen.

Jacquelijn Ringersma

Jacquelijn Ringersma

Hoofd digitale productiecentrum bij Wageningen UR

Jacquelijn Ringersma heeft een master in science in kunstmatige intelligentie en is thans hoofd van het digitale productiecentrum van de bibliotheek van Wageningen UR. Het team is verantwoordelijk voor de datakwaliteit van het institutioneel repositorium, waarin zich alle WUR onderzoeksresultaten bevinden (zowel publicaties als primaire onderzoeksdata). Ze creëren en beheren de bibliotheekcatalogus en de collectie van de Wageningen documentatie, die beschikbaar is in diverse thematische kennisportals voor educatieve doeleinden.

Elisabeth Robinson

Elisabeth Robinson

Productmanager bij OCLC

Elisabeth Robinson is gediplomeerd bibliothecaris met ervaring in zowel openbare als academische bibliotheken. Ze trad in 1996 in dienst bij FDI, dat sinds 2005 bij OCLC behoort, en heeft gewerkt in sales en account management, implementaties en projectmanagement. Ze is nu productmanager met verantwoordelijkheid voor bibliotheeksystemen, de uitlevering van WMS in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, alsmede FABLibraries, de catalogus van de Britse openbare bibliotheken.

Henar Silvestre Ferradal

Henar_EMEA

Adjunct-directeur IE Library, Madrid

Henar Silvestre is adjunct-directeur van de IE Library en verantwoordelijk voor de virtuele bibliotheek. IE is een internationale instelling die zich toewijdt aan het opleiden tot hoge posities in het zakenleven gebaseerd op de kernwaarden van wereldwijde focus, ondernemersgeest en een menselijke aanpak.

Henar heeft een graad in bibliotheek- en informatiewetenschap van de Universidad Carlos III de Madrid en een master in bibliotheek- en digitale informatiediensten van dezelfde universiteit. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in onder meer de Biblioteca Nacional de España, de bibliotheek van het Ministerio de Educación en de universiteitsbibliotheek Carlos III, kwam ze in 2010 bij IE Library. Met haar technische achtergrond is ze verantwoordelijk voor de toegang to elektronische bronnen. Ook coördineert ze de sociale-mediakanalen bij IE Library.

Henar is IE’s projectmanager in het WorldShare implementatieproject. De IE Library wordt de eerste bibliotheek in Spanje en de eerste bibliotheek van een business school in Europa en zal tot de eerste bibliotheken in Europa behoren die met OCLC WorldShare Management Services de nieuwste technologische ontwikkelingen in bibliotheekbeheer inzetten.

Richard Wallis

Richard Wallis

Technologie evangelist bij OCLC

Richard Wallis is een bekend creatief denker op het gebied van semantische web- en linked data technologie. Hij kwam in 2012 bij OCLC in dienst als technology evangelist

Richard loopt al meer dan twintig jaar voorop bij nieuwe web- en semantisch-webtechnologie in de bredere informatiewereld. Hij is actief blogger en was een regelmatige podcaster in de serie "Talking with Talis". Van 2008 tot 2010 organiseerde hij de "Library 2.0 Gang", een serie maandelijkse rondetafelgesprekken die opinieleiders, baanbrekers en directeuren van toonaangevende organisaties in bibliotheektechnologie bij elkaar bracht.

Richard was tot voor kort werkzaam bij Talis, een Britse organisatie die actief is in linked data en semantisch web technologie. Hij is gevestigd in Birmingham.

 

Shenghui Wang

Shenghui Wang

Research scientist bij OCLC Research

Shenghui Wang is research scientist bij OCLC Research en werkt vanuit Leiden. Tot haar huidige onderzoeksactiviteiten behoren werk op het gebied van tekst- en data mining alsmede onderzoek naar linked data. Shenghuis heeft onderzoek uitgevoerd in het brede veld van kunstmatige intelligentie met aandachtsgebieden cognitieve modellen, kennisrepresentatie en redeneren, semantiek van natuurlijke talen, en machinaal leren. Shenghui heeft haar Ph.D. behaald in computerwetenschap aan de Universiteit van Manchester.

Norbert Weinberger

Norbert Weinberger

General Manager OCLC Deutschland

Norbert is al bijna drie decennia actief in automatisering voor bibliotheken. Sinds 2005 is hij general manager van de Duitse divisie van OCLC. Ook is hij een van OCLC’s portfoliodirecteuren en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van systemen voor bibliotheekbeheer.

Titia van der Werf

Titia van der Werf

Senior program officer bij OCLC Research

Titia van der Werf is senior program officer bij OCLC Research en werkt van het OCLC kantoor in Leiden. Titia coördineert en verbreedt het OCLC Research werk in Europa en heeft speciale verantwoordelijkheid voor de interactie met de OCLC Research Bibliotheekpartners. Ze vertegenwoordigt OCLC Research op Europese en internationale bibliotheek- en cultureel erfgoedbijeenkomsten.

Voordat ze bij OCLC aantrad in januari 2012, was Titia als adjunct-directeur bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis verantwoordelijk voor collecties en digitale infrastructuur.

Ben Wynne

Ben Wynne

Head of Library Academic Liaison, University of Leicester

Ben Wynne heeft de afgelopen twee jaar twee door JISC gefinancierde digitaliseringsprojecten geleid, beide met gebruik van CONTENTdm. Het eerste creëerde het My Leicester History archief van primaire historische bronnen met betrekking tot Leicester en Leicestershire, in samenwerking met een aantal lokale historische en erfgoedorganisaties. Het tweede, Manufacturing Pasts, creëert herbruikbare, auteursrechtenvrije leermiddelen die gebruikmaken van gedigitaliseerde historische bronen om thema's uit de recente Britse industriële geschiedenis te illustreren, zoals de sociale organisatie van de fabriek en de de-industrialisatie.

De University of Leicester staat, met meer dan 22.000 studenten, in de top-20 van Britse universiteiten en heeft een grote naam op het gebied van onderwijs en onderzoek.

In 2008 is het geheel vernieuwbouwde en uitgebreide bibliotheekgebouw van de universiteit geopend, dat diverse onderscheidingen voor zijn ontwerp ontving. De bibliotheek ontving de Britse Customer Service Excellence Award in 2010 en de Times Higher Education Supplement's Award voor het buitengewone bibliotheekteam in 2012.

Sandy Yee

Sandy Yee

Voorzitter van de OCLC Board of Trustees

Sandy Yee is sinds mei 2001 decaan van de University Libraries en de Library and Information Science Program van de Wayne State University. Voordat zij bij Wayne State aantrad, bracht Sandy 19 jaar door aan de Eastern Michigan University in diverse bestuurlijke bibliotheekfuncties, waaronder professor en associate dean. Ze heeft ook ervaring met bibliotheken van HBO-opleidingen en middelbare scholen.

Sandy trad toe tot raad van toezicht van OCLC in november 2008 na haar verkiezing door de ledenraad in mei 2008. Ze was voorzitter van de ledenraad tijdens het vergaderjaar 2007-2008.

Op dit moment is Sandy lid van de raad van bestuur van ARL. Naast haar eerdere functie in de OCLC Members Council (2001-2008) zat Sandy in tal van commissies van de Association of College & Research Libraries, zoals de Budget and Finance Committee. Ze was een actief lid van de Michigan Library Association (MLA), als voorzitter, penningmeester en voorzitter van de academische divisie. En in 1999 werd ze benoemd tot MLA's Librarian of Year. Zij heeft verder ook zitting in de stichtingsraad van de Detroit Public Library Friends.

Sandy presenteert en publiceert over verschillende onderwerpen met betrekking tot academische bibliotheken, zoals instructie, promotie en digitale projecten. Ze is tevens nauw betrokken bij onderwijsactiviteiten omtrent bibliotheek- en informatiewetenschappen.

OCLC is een mondiaal bibliotheekcoöperatief, sinds 1967 in bezit van, bestuurd door en actief dankzij de leden. Ons publieke doel is dat we samen de toegang verbeteren tot de informatie in bibliotheken wereldwijd en manieren vinden om de kosten voor bibliotheken te verminderen door samenwerking. Verder lezen »