Agenda

Dynamische data: een wereld aan mogelijkheden

Nu overheden prioriteit geven aan het openstellen van publiek bezit zodat het toegankelijker wordt voor onderzoek en studie, worden bibliotheekdata belangrijker dan ooit tevoren.

Op hetzelfde moment hebben bibliotheekdata een grote aantrekkingskracht in de context van het internet. Technologen houden van semantisch sterke, grootschalige dataverzamelingen. Dus zien we termen als linked data en RDF de bibliotheekwereld binnen komen.

Op deze bijeenkomst zullen we het erover hebben hoe onze inspanningen in het verleden, om data beschikbaar te stellen en te aggregeren binnen de gemeenschap, een geweldige gelegenheid genereren voor bibliotheken van de toekomst. We zullen digitale agenda’s van overheden bestuderen en we zullen een nadere blik werpen op een aantal vernieuwingen in databeheer die radicaal de manier veranderen waarop we informatie verwerken en begrijpen.

De EMEA Regional Council bijeenkomst van 2013 brengt een variëteit aan hoofdsprekers en -sessies bijeen, uit vele delen van onze regio, om deze belangrijke punten te verkennen.

 

Agenda

Alle sessies vinden plaats in het Palais des Congrès, Place de Bordeaux, Straatsburg. De hoofdtaal van de conferentie is Engels, maar voor het eerst zullen we simultane vertaling aanbieden voor de hoofdsessies (Engels-Frans en Frans-Engels). Er wordt geen bijdrage gevraagd voor het bijwonen van de conferentie.

Er zijn enkele optionele culturele activiteiten waarvoor u eveneens welkom bent (graag aangeven bij uw registratie). Wij wijzen u erop dat deze plaatsvinden vóór en na de officiële bijeenkomst. Ook kan het zijn dat het programma hiervan nog zal wijzigen.

Programma voor dinsdag 26 februari 2013

Programma voor woensdag 27 februari 2013

 

Volg OCLC voor regelmatige updates

We zullen verschillende manieren gebruiken om met de leden te communiceren in de aanloop naar de bijeenkomst, inclusief sociale media. U kunt de Twitter hashtag #OCLCEMEARC gebruiken en ook @OCLC_NL volgen.

OCLC is een mondiaal bibliotheekcoöperatief, sinds 1967 in bezit van, bestuurd door en actief dankzij de leden. Ons publieke doel is dat we samen de toegang verbeteren tot de informatie in bibliotheken wereldwijd en manieren vinden om de kosten voor bibliotheken te verminderen door samenwerking. Verder lezen »